Bij oma op de rug

Afgelopen weekend was Sarah ziek. Wat ben ik op zo’n moment blij met mijn doeken. Heerlijk ingepakt tegen mama aan om even een frisse neus te halen. Toen ik even het dorp in moest hoefde ik geen oppas te regelen. Sarah kon bij mama in de doek. Een prima plek voor zieke meisjes. Overdag sliep ze lekker onder een doek op de bank zodat ik haar in de gaten kon houden.

Lekker slapenNa twee dagen was Sarah weer beter. Ook haar praatjes en willetje waren weer terug. Nog steeds wil ze graag gedragen worden. En als we bij de plek van bestemming zijn of als ze zelf wil lopen roept ze: “Uit! Uit!”

rijdenAfgelopen nacht moest ik er helaas ook aan geloven. De symptomen ken je wel: Misselijk en overal spierpijn. Ik wilde vandaag alleen maar slapen en heb geen hap gegeten. Sarah wilde natuurlijk spelen en naar buiten. Gelukkig kreeg ik een telefoontje van mijn moeder. Of we mee wilde naar mijn zusje en de paarden. Nou ik niet maar Sarah wel! Ik heb de hele middag kunnen slapen. Sarah heeft heerlijk met opa en oma geluncht. Daarna zijn ze op bezoek geweest bij de verzorg paarden van haar tante. De paarden waren maar wat interessant en ze mocht zelfs een stukje rijden.

 

 

snuffel paardEen buggy hebben we niet meer. Of nou ja die ligt ergens in een hoekje op zolder stof te vangen. Oma in vijf minuten leren om met een doek te dragen begin ik niet aan. Een paar weken geleden heeft Sarah bij oma op de rug gezeten in de Rose & Rebellion Peuterdrager. Deze heb ik meegegeven. Een korte uitleg en iedereen kan met deze drager overweg. Heerlijk dat Sarah met deze drager ook door iemand anders gedragen kan worden. Ik heb liever mijn dochter bij oma op de rug dan in een buggy tussen de paarden.

IMG_1747Oma heeft een heerlijke middag gehad met Sarah bij de paarden. Een klein meisje dat tussen de grote paarden doorloopt maakt oma een beetje zenuwachtig. Sarah op haar rug voelt een stuk veiliger. Heerlijk dat ze zo geniet en helemaal opzij hangt om de paarden te kunnen zien.

IMG_1709Voor wie zich afvraag of wel goed is voor een klein meisje om paard te rijden: Nee dat is niet goed. De organen zitten nog te los in de buik om de schokken goed op te kunnen vangen. Af en toe even op een paard stappen (wandelen) vind ik geen probleem. Zonder cap rijden vind ik eigenlijk niet goed. Ik ga op zoek naar een verstelbare peutercap waar ze een paar jaar mee vooruit kan. Voor die enkele keer dat ze op een paard zit geeft mij dat een veiliger gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>