Double Hammock Leren

 

IMG_1544

Gisteren heb ik verteld dat de Double Hammock mijn favoriete rugknoop is. Een goede vriendin Catie kon deze voorkeur niet delen. Ze is een ervaren drager maar kreeg de DH maar niet voor elkaar. Tijdens een speelafspraakje van onze dochters hebben we draagpop Julia er bij gepakt en samen geoefend.

IMG_1584

 

 

 

 

Catie heeft al regelmatig de Ruck geknoopt. De pop op haar rug leggen en het maken van een  diep zitje was geen probleem. Het schortje over je borst goed strak trekken was lastiger. Gelukkig viel na één keer voordoen het kwartje en ging dit toen goed. Wat lastig blijft is de tweede doekbaan goed hoog over de pop doen. Dit hebben we een paar keer geoefend en ging al gauw beter. Na draagpop Julia was haar dochter aan de beurt. Zonder problemen heeft ze haar in de DH op haar rug geknoopt en gedragen. Ze voelde meteen dat het gewicht van haar dochter veel beter verdeeld wordt dan met de Ruck. Net als ik draagt mijn vriendin nu graag met de Double Hammock.

 

We hebben ook nog even een alternatieve manier van afknopen geprobeerd. Deze wordt Salt Water Variation genoemd. Ik vind het er heel mooi uit zien. Het schortje en de doekbanen op de borst voelen heel stevig. Er is nu meer ruimte en beweginsvrijheid voor de schouders.

IMG_2144Reactie van Catie: “Ik vind de DH ontzettend comfortabel, mits lekker strak geknoopt. Daar had ik de hulp echt bij nodig. Het knopen duurt langer en moet je secuur doen. Niet zoals met een ruck even snel, snel. Daarvoor is de DH ook niet bedoeld. Maar als hij eenmaal zit is het een fantastische knoop die vrijwel alle druk weghaalt van je schouders. Ideaal voor lange wandelingen met een dreumes.”

Heb je zelf een knoop die maar niet wil lukken? In een consult op maat kan ik je helpen. Ik vind het leuk om te kijken waar het probleem ligt en hier gericht tips voor te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>