Emeibaby

Maandagochtend heb ik een prachtige Emeibaby van iemand over kunnen nemen. Dit is een drager die de voordelen van een SSC (Soft Structured Carrier of Voorgevormde drager) en een Ringsling met elkaar combineert. Er zitten zachte gevulde schouderbanden en een heupband aan. De schouderbanden kan je aan de bovenkant en onderaan verstellen. Het rugpand kun je doormiddel van twee paar ringen verstellen en is gemaakt van heerlijk soepele Girasol draagdoekenstof. De bovenkant van het rugpand kun je met twee touwtjes kleiner maken en de onderkant kun je met touwtjes op twee minimum maten afstellen.

Je kunt deze drager als buikdrager en rugdrager gebruiken. Zelfs een pasgeboren baby’tje zou goed ondersteund moeten passen. Ik hoop binnenkort een pas bevallen moeder te vinden om dit te kunnen testen. Hierdoor kan je 1 drager gebruiken van geboorte tot ongeveer drie jaar. De fabrikant geeft 15 kilo als maximaal gewicht aan.

IMG_1499 Emeibaby

 

Maandagmiddag heb ik met mijn dochter Sarah van anderhalf in de Emeibaby op mijn rug door het dorp gelopen. Ze wordt met haar lengte van 80 centimeter keurig van knieholte tot knieholte ondersteund. Ze zit netjes in de M-houding. Een uitleg over het wat en waarom van de ‘M-houding’ heb je nog van mij tegoed. De zachte schouderbanden maken het dragen voor mij zeer aangenaam. Het is de eerste keer even werk om alles goed in te stellen. Als hij eenmaal goed zit doe je hem zo om. Ze kon zowel haar armpjes boven de schouderbanden houden als er onder.

 

Het slaapkapje heb ik nog niet gebruikt. Deze zit netjes in een zakje bovenaan het rugpand weggewerkt. Je kan hem met drukknoopjes op verschillende afstanden vast maken boven op de schouderbanden.

De verkoopster heeft mij laten zien hoe ze haar driejarige zoontje van één meter lang droeg. Ook hij was van knieholte tot knieholte goed ondersteund. De bovenkant van het rugpand kwam ongeveer tot zijn schouderbladen. Hij had zijn armen boven de schouderbanden.

IMG_1457 IMG_1447Woensdagmiddag heeft opa Kees zijn kleindochter Sarah op zijn rug gedragen in de Emeibaby. Hij had net zijn rug verrekt met het tillen van een zwaar geval. Ondanks deze blessure vond hij het rugdragen prima te doen. Buikdragen vond zijn rug minder fijn vandaar dat we daar geen foto’s meer van hebben gemaakt. Opa Kees is een flink stuk groter dan ik (1m85) en zegt zelf een normale buikomtrek te hebben. Zowel de schouderbanden als de heupband waren niet aan het einde van hun bereik. Het was zelfs mogelijk om de schouderbanden zo los te maken dat Kees het rugpand zelf goed over Sarah heen kon krijgen.

 

Ik ben heel tevreden met deze drager. Tijdens mijn consulten kan je de Emeibaby uitproberen. Ik leer je graag hoe je hem goed kunt gebruiken. Tijdens een draagwandeling (zie pagina Draagwandeling) kun je mijn Emeibaby lenen om zelf te testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>