Koen en Julia

Ons gezin is twee draagpoppen rijker. Gistermiddag kwamen ze in een grote doos bij ons huis aan. Sarah pakte meteen de kleinste pop en schrok toch wel van het gewicht. Met moeite tilde zij hem op en gaf een kusje bovenop zijn hoofdje.

Tijdens de reis uit Duitsland droegen de poppen wegwerpluiers en een pyjama. Ze hebben vast heerlijk geslapen onderweg.

Koen en JuliaVandaag hebben we beide poppen aangekleed. De luiers hebben we vervangen door wasbare exemplaren. Het was even zoeken naar een setje jongenskleding voor de kleinste pop met een meisje in huis. We hebben een stoer setje in maat 56 gevonden inclusief mutsje en gebreide slofjes. De grootste pop is weliswaar een meisje maar heeft dezelfde kledingmaat als Sarah. Wachten tot Sarah uit haar kleren gegroeid is vonden we toch een beetje jammer. We hebben een setje gevonden dat ze wel wilde afstaan.

KoenDe kleinste pop is 52 centimeter lang en weegt 3300 gram. Hij is twee weken oud en heet Koen. Koen is een ideaal maatje om mee te leren knopen. Een stuk minder kwetsbaar als je eigen kindje. Hij wordt nooit moe. Zelfs als je twintig keer opnieuw wil knopen zal hij niet gaan huilen.

JuliaJulia is de naam van de grootste pop. Zij is 76 centimeter lang en weegt 5000 gram. Ze is een flink aantal kilo’s lichter dan de meeste kinderen van 76cm . Hierdoor is zij heerlijk hanteerbaar en heel geschikt om een rugknoop te oefenen. Het kan in het begin eng zijn om je kind op je rug te leggen. Met Julia hoef je niet bang te zijn dat je haar laat vallen of pijn doet. Je kan net zo lang oefenen met een volledig meewerkende pop tot je de knoop die je wilt leren onder de knie hebt.

 

 

 

KusjeVoor Sarah zijn Koen en Julia een welkome aanvulling op haar belevingswereld. Ze heeft ze onder een dekentje gelegd en plastic knoopjes te eten gegeven. Plastic (Vinyl) poppen eten natuurlijk plastic knoopjes. Ik verwacht dat ze ook van grote waarde zijn tijdens de draagconsulten die ik ga geven en veel ouders van dienst gaan zijn met het leren van nieuwe knopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>