Double Hammock Salt Water

IMG_1989De Double Hammock was al mijn favoriete rugknoop. Sinds een week heb ik een nieuwe manier van afknopen geleerd en uitgeprobeerd. De DH kan nu  helemaal niet meer stuk. De Salt Water is niet alleen heel erg mooi om te zien maar draagt ook heerlijk. Hij haalt nog meer gewicht van je schouders weg dan een normale DH al doet. De doekbanen lopen niet onder je oksels door naar achter maar kruisen eerst op je borst waardoor je schouders aangenaam veel bewegingsvrijheid hebben. Hieronder een uitleg in woord en beeld hoe je de Salt Water knoopt.

Ik ga er in deze fototutorial vanuit dat je een Double Hammock kan knopen. De Salt Water is een andere manier van afknopen. Als je nog nooit een Double Hammock hebt geknoopt dan adviseer ik je om voor een draagconsult bij mij of een andere draagconsulent langs te gaan. Er zitten een paar lastige onderdelen in een DH die je het beste leert als je die één op één uitgelegd krijgt. Ik heb een paar moeders met ruime draagervaring geholpen die het rugdragen al opgegeven hadden. In een consult op maat kon ik enkele gerichte tips geven en nu dragen ze met veel plezier hun kindje in de Double Hammock.

IMG_1995

Net als bij de gewone Double Hammock heb je één staart over je schouders en één staart onder je arm. Er zit nu één laag doek over je kindje. Uiteindelijk gaat er één staart tussen het schortje en je borst door. Ik doe dat direct door de korte staart die over mijn schouder komt tussen mijn benen te klemmen.

IMG_1998

 

 

 

 

 

De lange staart die onder je arm doorgaat gaat haal je voor je borst langs en dan naar achter. Je creëert zo een schortje voor je borst die over de korte staart heen gaat.

IMG_2001

 

De lange staart gebruik je om een tweede doeklaag over je kind te maken die op je schouder uitkomt. Trek het schortje strak door zowel de boven- als de onderrail op je borst en over je schouder goed aan te trekken.

 

IMG_2006

Pak de lange staart vast en haal die onder de korte staart door. Let goed op dat je de spanning op je schouder niet verliest zodat je kindje stevig tegen je aan blijft zitten.

 

 

IMG_2008Trek deze staart strak naar beneden toe en pak de staart die je tussen je knieën hebt zitten met je andere hand vast.

IMG_2010

Draai de staarten zodat de staart die onder het schortje door gaat over de andere staart heen loopt.

 

IMG_2012Breng beide staarten naar achteren en zeker het zitje zoals je ook bij een Ruck of een normale Double Hammock zou doen.

Ik red het met een maat 6 net om in de puntjes van de doek op mijn buik af te knopen. Je kan ook afknopen onder de billen van je kindje. Ik vind het zelf prettiger om op mijn buik af te knopen en overweeg om speciaal voor deze knoop een doek in maat 7 te kopen.

 

 

 

IMG_2020

Nu zit de doek op je schouders redelijk strak in je nek. Ik trek aan beide kanten de doek zo ver mogelijk naar beneden en vouw hem dan dubbel op mijn schouders.

IMG_2022

 

 

 

 

 

 

 

 

Double Hammock Salt Water met de Girasol Iridescence Azafran maat 6.

IMG_2129

1 reactie op “Double Hammock Salt Water

  1. Pingback: Woven Wings | Ik wil dragenIk wil dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>