Geweven doeken

IMG_2102Tijdens consulten maak ik gebruik van twee doeken van 100% katoen in maat 6. Dit is de meest gebruikte maat. Beide doeken zijn makkelijk te knopen zowel voor een jonge baby als met een zwaardere peuter. Daarnaast heb ik verschillende doeken van andere materialen die je tijdens een consult kan bekijken en proberen. Heb je een specifieke doek in gedachte die je graag wilt proberen? Laat het me even van te voren weten. Niet alle doeken zijn in mijn persoonlijke bezit en er wordt ook nog wel eens iets uitgeleend.

IMG_2076

 

 

Merk: Didymos

Model: Wellen

Kleur: Lind (groen turquoise)

Weving: Jaquard

Maat: 6 (4m60)

Materiaal: 100% Katoen

Een soepele grof geweven doek uit de standaard collectie van Didymos. Vormt zich perfect rond de vormen van je kind. Het is een dikke doek waardoor ook een zwaarder kindje nog goed te dragen is.

IMG_2086

Merk: Girasol

Model: Iridescence

Kleur weefdraad: Azafran (geel)

Weving: Diamond

Maat: 6 (4m60)

Materiaal: 100% katoen

De doeken van Girasol worden handgeweven in Guatamala. Iridescence is een exclusive design dat door twee bedrijven verkocht wordt. De doeken van Girasol zijn dun en snel ingedragen. Na één keer wassen kan je er al goed mee dragen en uiteindelijk worden ze enorm soepel en zacht.

 

IMG_2049

Merk: Natibaby

Model: Lehtia

Kleur: Scarlet (grijs rood)

Weving: Jacquard

Maat: 5 (4m20)

Materiaal: 30% Linnen 70% katoen

Net als een blend met Hennep is een doek met Linnen bijzonder draagkrachtig en daardoor uitstekend geschikt om een wat zwaarder kind te dragen. Linnen is iets gladder dan Hennep. Het geeft een mooie glans aan een doek.

 

IMG_2046

Merk: Natibaby

Model: Delin

Kleur: Platino (grijs wit)

Weving: Jacquard

Maat: 4 (3m60)

Materiaal: 30% Hennep 70% katoen

Het aandeel Hennep in deze doek maakt hem wat dikker en draagkrachtig. Ik vind een maat 4 ideaal voor een Ruck. Het is fijn als je minder doek hebt wat je om je heen moet wikkelen en de staarten na het afknopen niet te lang zijn.

 

 

IMG_2036

Merk: Natibaby

Model: Chevron Zoo

Kleur: Blue (blauw wit)

Weving: Jacquard

Maat: 6 (4m60)

Materiaal: 50% Bamboe 50% katoen

De Chevron Zoo was een exclusive preorder met een beperkte oplage. Een doek met Bamboe is bij uitstek geschikt voor een zuigeling. Het maakt de doek zacht en fluffy. Deze doek is vrij dun en daardoor goed te knopen met een klein kindje. Bamboe is minder draagkrachtig dan een doek met Hennep of Linnen.

IMG_2092

Merk: Oscha

Model: Okinami

Kleur: Skye (konings blauw ecru)

Weving: Jacquard

Maat: 4 (3m60)

Oscha is een wat duurder merk met een hoge kwaliteit doeken. Deze doek is draagkrachtiger dan de meeste doeken van 100% katoen. De maat 4 maakt hem ideaal voor bijvoorbeeld de Ruck.

 

 

 

IMG_2083

Merk: Yammy- Mammy

Model: Blue Sapphire

Kleur: (paars bruin)

Weving: Diamant

Maat: 3 (3m30)

Materiaal: 100% katoen

Yammy-Mammy is een betaalbaar merk uit Rusland. Een drietje is ideaal voor een snelle rugknoop. Ook neemt hij weinig ruimte in als je hem onderweg in je tas draagt. Fijn als je kindje veel zelf wil lopen en af en toe toch nog eventjes gedragen wil worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>