Woven Wings

IMG_2673Gisterochtend was Birgit bij mij op bezoek. Zij is als draagconsulent werkzaam in Weesp. Ik heb goede reviews gelezen over draagdoeken van het merk Portamundo. Birgit heeft een Portamundo Purple Rain die ik een tijdje van haar mag lenen. Naast de Portamundo heeft ze een paar van haar favoriete doeken meegenomen die ik ter plekke heb mogen proberen. Ik ben helemaal verliefd geworden op een doek van Woven Wings.

 

 

 

 

Woven Wings Leave Gold Geo is een doek van Egyptisch katoen en Merino wol. Egyptisch katoen staat bekend als de beste kwaliteit katoen ter wereld. Het klimaat en de conditie van de grond in Egypte zijn uitstekend geschikt voor de katoenteelt. Daardoor zijn de vezels extra lang en heel zuiver. Egyptisch katoen voelt fijner en zachter dan gewone katoen.

 

Merino schapen staan bekend om hun wolproductie. Per vierkante centimeter huid groeien er tien keer zoveel haren als bij een gemiddeld ander schaap. Deze haren hebben een zeer fijne structuur. Daarnaast kriebelt deze wol niet. Wol van Merino schapen is van een bijzonder hoge kwaliteit. Wol is warmteregulerend. Het is koel in de zomer en warm in de winter.

 

IMG_2676Met deze twee materialen samen in één doek kan het haast niet anders dan dat de Geo Leave een hele zachte comfortabele doek is. Ik had een doek vast die zachter is dan elke andere doek die ik ooit in handen heb gehad. Ik had deze doek al een paar keer op plaatjes voorbij zien komen. Hij trok mijn aandacht en daar bleef het bij. Nu ik hem zelf kon bekijken zag ik de schoonheid van het geometrische patroon. Het patroon is fijn genoeg om herkenbaar te blijven wanneer je de doek ontknoopt en grof genoeg om speels te worden. Ik bedoel daarmee dat er door de doek te plooien nieuwe lijnen en vormen in het patroon ontstaan.

 

De kleurstelling vind ik prachtig. Het off-white en lichte goud passen qua tint goed bij elkaar. De kleuren contrasteren genoeg om de strakke lijnen van het patroon te benadrukken.

 

IMG_2680Ik genoot er van om deze doek om te knopen. Hij is heerlijk zacht en soepel en voelt daardoor heel aangenaam. Het is een hele vergevingsgezinde doek. Hij is zo zacht dat je wel heel gek moet knopen om een drukpunt te krijgen. De doek vormt zich soepel rond mijn lichaam en dat van mijn dochter. Het verraste mij hoe draagkrachtig deze doek is. Ik heb de Double Hammock Salt Water gebruikt. Dit is van zichzelf al een hele comfortabele knoop. Met deze doek voelde mijn dochter van tien kilo licht als een veertje. Ik had nauwelijks het idee dat ik haar op mijn rug droeg. Ze was vooral heel gezellig dicht bij me.

 

Wetende dat het heel lang gaat duren voor ik weer de kans krijg om deze doek te gebruiken voelde ik spijt toen ik hem losmaakte. Ik had niet gedacht dat één draagdoek zo veelzijdig zou kunnen zijn. Deze doek is zacht en soepel zodat hij ideaal is voor pasgeboren babytjes. Tegelijkertijd is hij enorm draagkrachtig en voelt hij heerlijk aan waardoor ik er graag mijn dreumes in draag. Deze doek gaat ver over het maximale budget wat ik voor een doek zou willen betalen. Toch kon ik alleen maar denken: “Dit is hij helemaal waard. Wanneer zou ik genoeg gespaard hebben om er zelf één te kunnen kopen?”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>