Knoopwijzen voor zwangere volgens FTZB

Zaterdag 16 juni volgde ik een opleidingsdag over “Knoopwijzen voor zwanger volgens FTZB”. Een hele mond vol. 11009119_845081815528958_2765597786605919420_n

11265316_845081812195625_1139629848851906701_oDeze knopen zijn door Sonja Wermbter gedurende 2,5 jaar ontwikkeld in samenwerking met o.a. fysiotherapeuten, gynaecologen en andere professionals. Zij heeft inmiddels ruim 13 jaar ervaring met het gebruik van deze knoopwijzen en heeft talloze zwangere geholpen om hun veranderende lijf te ondersteunen met een draagdoek. Sonja leid consulenten op in haar trainingscentrum: Fortbildungs- und Trainingszentrum FTZ – Babytragen. Ik deed mee aan de eerste opleidingsdag voor consulten in Nederland via het Instituut voor Hechting.

 

20150524_Jessica-28

Ik gebruik de geleerde knoopwijzen nu ongeveer twee weken en ben razend enthousiast. Na een week merkte ik duidelijk verschil in mijn lijf. Mijn buik is flink gegroeid en naar voren gekanteld doordat ik meer kan ontspannen. Mijn diepe schuine buikspieren waren al bijna 4 maanden continue overbelast en voel ik nu nauwlijk meer. Ik heb minder bekkenklachten doordat ik minder snel moe ben en bewuster kan lopen. Ik krijg meer lucht doordat mijn houding verbeterd is en de baby heeft meer ruimte gekregen waardoor mijn ribbenkast minder te verduren krijgt.

20150524_Jessica-8Alles bij elkaar is mijn leven afgelopen week een stukje makkelijker en plezieriger geworden. Door bewust gebruik te maken van de draagdoek kan ik geieten van de laatste loodjes van deze zwangerschap. Inmiddels en ik ruim 35 weken zwanger en kan ik dat goed gebruiken.

Deze foto’s zijn o.a. gemaakt door TessaMedia. Tijdens een zwangerschapsfotoshoot vorige week zondag.

Ik kan niet wachten om over een paar maanden andere moeders in verwachting deze knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB aan te leren. Eerst even aan mijzelf denken en in alle rust een kindje op de wereld zetten 😉

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>