Draagconsult

Ik geef draagconsulten in Baarn en omgeving. Zowel bij mij thuis als op locatie. Ik heb alle benodigde materialen en twee oefenpoppen in huis. In overleg is een consult bij jou thuis ook mogelijk. Als je bijvoorbeeld al in de kraamweek je kindje wilt leren dragen kom ik graag bij je langs.

SJ2014031455 kopiërenIk begin een consult met een korte uitleg over het ergonomisch dragen van je kindje. Als je van te voren niet weet hoe je wilt leren  dragen laat ik ook verschillende mogelijkheden zien.

KusjeDaarna is het tijd om aan de slag te gaan. Ik leer je hoe je een drager gebruikt of hoe je knoopt met behulp van een draagpop. Wanneer je de techniek voldoende onder de knie hebt kan je het met je eigen kindje proberen. Als je zelf nog geen doek of drager hebt denk ik graag met je mee welke in jullie situatie het beste bij jullie past.

Wanneer er voldoende tijd over is geef ik je tips voor als je kindje ouder wordt. Bijvoorbeeld hoe je kan zien wanneer een drager te klein wordt of tips om de geleerde knoop bij een zwaarder kindje aan te passen.

 

20141022_101938

Na afloop van het consult krijg je een leuk gevulde goodiebag mee naar huis. Verschillende webshops geven korting na een consult bij Ik wil dragen. Ook krijg je een handleiding met alle stapjes en foto’s van de geleerde knoop. Deze kun je gebruiken om thuis verder te oefenen en de stapjes nog eens na te lopen.

Het is heel goed mogelijk om tijdens je zwangerschap een draagconsult te doen. Je kan je oriënteren op verschillende dragers. Ook kan je tijdens je zwangerschap leren knopen. Als je kindje eenmaal geboren is en je hebt nog een beetje hulp nodig kan je in een kort consult de laatste puntjes op de i zetten.

Hieronder een overzicht van enkele mogelijkheden:

Orientatie-workshop (€15,- pp of €20,- per koppel)

Leer over dragen en de ontwikkeling van je kindje en probeer draagwijzen uit. Je krijgt korting op een vervolgconsult. Kijk voor actuele data op de website of boek zelf een workshop.

Consult voor zwangeren (Ongeveer anderhalf uur, €45,-)

Bereid je goed voor op het dragen van je kindje. Dit is inclusief een kort consult van 30 minuten na de bevalling.

Oriëntatie consult / pasconsult (1 uur, 25 euro)

Een oriëntatie consult is bedoelt als kennismaking van het ergonomisch dragen. Ik leg je uit hoe je veilig draagt en wat een comfortabele houding is voor je kindje. Ik laat je verschillende draagmethoden zien en je kunt ook het één en ander zelf uitproberen. Ik kan je helpen om een keuze te maken welke manier van dragen het beste bij je past. Je kan verschillende voorgevormde dragers uitproberen of doeken van verschillende materialen voelen.

Individueel Draagconsult (15 euro per half uur)

Voor een draagconsult vraag ik 30 euro per uur. Ik maak na afloop van een consult een factuur op waarbij ik de prijs bereken per kwartier dat het consult geduurd heeft. Het is afhankelijk van wat je tijdens een consult wilt leren en hoe snel je het oppakt hoe lang een consult duurt. Aan de hand van je wensen en ervaring geef ik van te voren een inschatting van de tijdsduur en te verwachten kosten.

Duoconsult (20 euro per half uur)

Samen met je partner of een goede vriendin leren knopen is ook mogelijk. Voor een Duo consult vraag ik 20 euro per half uur.

Workshop (3 of 4 personen, 30 euro per persoon – 5 of 6 personen, 25 euro per persoon)

Een workshop is super gezellig en leerzaam. Je leert van elkaar en er is voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en tips. Een workshop duurt 2,5 tot 3 uur. Schrijf je individueel in voor een workshop die ik organiseer of boek een workshop met een groep vriendinnen.

Knoopmarathon – 15 min. pp, €7,50 pp, max. 8 personen

Ideaal om je vaardigheden op te halen, je knoopkwaliteiten te checken of met een voorgevormde drager te leren (rug-)dragen.

FwccBuikdragen

Je kindje vanaf de geboorte op je buik dragen kan met een rekbare doek, een geweven doek en een voorgevormde drager. Met de geweven doek kan je verschillende knopen doen. Meer informatie vind je op de pagina buikdragen. Er zijn knopen geschikt vanaf de geboorte, ideaal voor kindjes met een spreidbroekje en knopen die je rug extra ontlasten.

IMG_1775Rugdragen 

Er zijn veel verschillende knopen om met een geweven doek je kindje op de rug te dragen. Ook kan je rugdragen met een voorgevormde drager. De Ruck is geschikt voor kindjes die nog niet zelf kunnen zitten. De SHBC voor kindjes met voldoende hoofdstabiliteit. Daarnaast zijn er knopen voor wiebelkontjes en speciaal voor een korte doek. Meer informatie vind je op de pagina rugdragen.

20141122_092642

Heupdragen 

Heupdragen kan met een korte geweven doek, een lange doek en een ringsling. Elke manier van dragen heeft net even andere voordelen. Ook kan je een lange geweven doek met behulp van een ringslingring gebruiken. Heupdragen is een fijne tussenoplossing voor kindjes die meer willen zien dan met buikdragen mogelijk is en nog niet toe zijn aan rugdragen. Ook kan het fijn zijn voor korte stukjes of moeders die een keizersnede hebben gehad. Meer informatie vind je op de pagina heupdragen.

Torsodragen 

Torsodragen kan zowel met een lange geweven doek als met een speciale Afrikaanse Torsodoek. Met name een Torsodoek kan je snel om doen. Het kan een oplossing zijn voor moeders met schouderklachten. Daarnaast is Torsodragen een luchtige draagmethode die fijn is in de zomerperiode. Torsodragen raad ik aan vanaf ongeveer zes maanden. Meer informatie vind je op de pagina torsodragen.

IMG_1474Dragen met een SSC

SSC staat voor soft structured carrier. Een voorgevormde drager met een heupband en schouderbanden. Met de meeste kan je zowel buik- als rugdragen. Er zijn veel verschillende merken en modellen op de markt waar je ergonomisch mee kan dragen. SSC’s staan er om bekend dat ze makkelijk in gebruik zijn. Je kan ze vergelijken met een rugzak waarmee je je kind dicht tegen je aan draagt. Er zijn veel verschillende modellen op de markt.  Ik help je graag om op basis van jullie wensen en de grote van zowel je kindje als jou zelf een goede keuze te maken. Je kan bij mij verschillende geschikte dragers uitproberen.

Dragen met een Meitai (drager met knoopbanden)

Een Meitai is een inventieve combinatie van een draagdoek en een SSC. Een vierkante lap draagdoekstof met vier lange banden waarmee je een kindje zowel op de buik als op de rug kunt dragen. Het is vaak even zoeken hoe je het comfortabelst draagt en daar help ik je graag mee. Ook het rugdragen met een Meitai is niet moeilijk maar wel even fijn om een paar keer met een draagpop te oefenen.

20141122_142557Dubbeldragen 

Zowel een tweeling als twee kinderen van verschillende leeftijd en gewicht kan je heel goed tegelijkertijd dragen. Een kind op de rug en een kind op de buik is het meest comfortabel. Je kan dubbeldragen met een lange doek, twee doeken, een doek en een SSC en met twee SSC’s. Ook een rekbare doek behoort tot de mogelijkheden. In een dubbeldraagconsult help ik je een goede keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden en leer ik je deze veilig te gebruiken.