Buikdragen

SJ2014022522 kopie?renRekbare doek (ongeveer anderhalf uur – 45 euro)

De rekbare doek wordt veel in de bekendere babyzaken verkocht. Om die reden is het een veel gebruikte ‘beginners’ doek. Je kan er een kleine baby mee op de buik dragen. Je knoopt eerst de doek om en stopt daarna je kindje er in. De tips die je tijdens een consult krijgt kunnen het draagcomfort flink verbeteren.

FwccBuikdragen met een geweven doek: FWCC (ongeveer anderhalf uur – 45 euro)

De FWCC is een fijne knoop waar je zowel een pasgeboren baby als een flinke dreumes mee op de buik kunt dragen. Als je hem eenmaal in de vingers hebt is het een snelle knoop die het gewicht goed over je schouders en rug verdeelt. De geweven doek die je voor deze knoop nodig hebt kan je later ook gebruiken met rugdragen.

20141122_123842Buikdragen met een geweven doek: FCC (ongeveer anderhalf uur – 45 euro)

De FCC is een knoop die je kunt gebruiken vanaf het moment dat je kindje voldoende hoofdstabiliteit heeft. Je kunt hem helemaal voorknopen en hoeft enkel na te spannen als je kindje in de doek zit. Ook kun je de doek omhouden wanneer je je kindje er weer uit haalt. Dit is een ideale knoop voor kindjes met een spreidbroekje omdat je geen doekbaan onder de beentjes door hoeft te halen.

20141122_104014Buikdragen met een geweven doek en ringslingring: SCC (ongeveer anderhalf uur – 45 euro)

Dit is een knoop die je maakt met behulp van een ringslingring op je rug. Net als de FCC is deze knoop geschikt voor kindjes met voldoende hoofdstabiliteit. Met name het aanspannen van deze knoop is aangenaam doordat je dit laag doet, ter hoogte van je heup, en naar voren toe. Daarnaast verdeelt de ring de druk van de doek goed over je rug. Bij rugklachten kan dit een goede oplossing zijn.

20141015_111934Buikdragen met een voorgevormde drager (ongeveer een uur – 30 euro)

Een voorgevormde drager is ook een prima hulpmiddel om je kindje comfortabel op je buik te dragen. Er zijn veel verschillende dragers op de markt. Sommigen hebben een vast rugpand, andere zijn verstelbaar. Verschillende dragers zijn geschikt vanaf de geboorte, andere vanaf ongeveer 5 maanden en weer andere speciaal voor peuters of kleuters. Ik heb verschillende dragers in huis die je tijdens een consult kunt uitproberen. Ook leer ik je hoe je een drager goed gebruikt en kunt zien of hij de goede maat heeft voor je kindje. Als je dit graag wilt leer ik je ook meteen hoe je met een voorgevormde drager kunt rugdragen. Aansluiten aan het consult is er de mogelijkheid om 1 of meer dragers te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>