Dubbeldragen

Als tweelingmoeder ga je al gauw nadenken over creatieve oplossingen om je dagelijkse bezigheden en de zorg voor je kinderen voor elkaar te krijgen. Je loopt tegen andere problemen aan dan moeders met één kindje. Ook wanneer je twee kindjes kort na elkaar krijgt heb je vergelijkbare puzzels op te lossen. Wat doe je bijvoorbeeld als je naar de supermarkt wilt en beide kindjes kunnen nog niet (lang genoeg) lopen? Hoe geef je beide kindjes voldoende aandacht als ze jouw nabijheid even heel hard nodig hebben? Eén kindje dragen geeft al meer mogelijkheden. Wist je dat je ook twee kindjes tegelijk kunt dragen?

Twee pasgeboren babytjes kan je nog allebei op je buik of ieder op een andere heup dragen. Zodra je kindjes wat zwaarder worden is het fijner om het gewicht goed te verdelen. Eén kindje op de rug en één kindje op de buik gaat heel goed. Ook is het lastig om twee kindjes in een goed ergonomische houding op de buik of heup te dragen. Wanneer je de kindjes over je buik en rug verdeelt kunnen ze allebei in een comfortabele houding gedragen worden. Dubbeldragen kan zowel met doeken als met voorgevormde dragers en met alle combinaties daarvan. Het is helemaal afhankelijk van jouw voorkeuren en knooptechniek wat voor jou het prettigst draagt. Draagconsulenten die opleiding II gevolgd hebben kunnen je helpen om hierbij een goede keuze te maken. Ik heb zelf opleiding II afgerond in het najaar van 2014.

Twee kindjes dragen in één of twee draagdoeken kan op verschillende manieren. Met een combinatie van de FWCC en de Ruck of met een Ruck waarbij je het voorste kindje met een korte doek aan de schouderbanden van de Ruck vastmaakt.

20141122_14221420141122_141315

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De combinatie doek en drager werkt het makkelijkste met een geweven of rekbare doek op je buik en een drager op de rug. Ook kan je twee drager met elkaar combineren. Let er dan wel op dat de schouderbanden niet te dik zijn.

20141122_142557

20141122_142154Wanneer je twee dragers met elkaar combineert begin je met de drager op de buik en daarna de drager op de rug. Niet alle dragers combineren prettig met elkaar doordat de heupband en de schouderbanden nogal verschillen. Als je een doek met een drager combineert is het ook het makkelijkst om met de doek te beginnen en de drager op de rug te gebruiken. Je kan ook een rekbare doek op de buik met een drager op de rug combineren.

Tweeling mama’s ervaren vaak dat hun kindjes een vaste plek hebben. Het ene kindje wordt altijd op de rug gedragen, het andere kindje standaard op de buik. Twee kindjes van een verschillende leeftijd hebben ook hun vaste plaats. Het kleinste kindje wordt over het algemeen op de buik gedragen en het grotere kindje op de rug.

Natuurlijk is het ook prettig om, wanneer je samen op stap gaat, de kindjes te verdelen. Eentje bij papa, een vriendin of oma en eentje bij mama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>