Heupdragen

20141122_092642

Heupdragen met een korte geweven doek (ongeveer een uur – 30 euro)

Het kan gebeuren dat een kindje er nog niet aan toe is om op de rug gedragen te worden terwijl de moeder wel graag wat meer bewegingsvrijheid wilt. Je kindje dragen op de heup met een geweven doek is dan een goede tussenoplossing. Door je kindje op de heup te dragen heb je 1 hand vrij en geef je tegelijkertijd nog wel de geborenheid die ook met buikdragen zo fijn is. Wanneer ik met een korte doek op de heup draag (maat 2 of 3) gebruik ik een schuifknoop.

Heupdragen met een lange geweven doek (ongeveer anderhalf uur – 45 euro)

Heupdragen met een lange doek kan met en zonder een ring. Aanspannen is met een ring net iets makkelijker, terwijl de doek op spanning houden wat lastiger is. Heupdragen met een lange doek geeft net iets meer steun dan met een korte doek. Daarnaast wordt het gewicht beter over je lijf verdeelt dan bij een ringsling.

IMG_1638Heupdragen met een ringsling 
(ongeveer een uur – 30 euro)

Een ringsling is een korte doek bevestigd aan twee ringen. Het is een fijne doek om je kind korte stukjes mee te dragen. Je draagt met een ringsling op één schouder. Je kan er zowel een pasgeboren babytje als een stevige peuter mee op je heup dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>