Rugdragen

IMG_1775Rugdragen met een geweven doek: Ruck (ongeveer anderhalf uur – 45 euro)

Er zijn veel verschillende knopen om met een geweven doek je kindje op de rug te dragen. Zolang een kindje nog niet zelfstandig kan zitten is de Ruck de aanwezen knoop om mee te dragen. Deze knoop ondersteund de rug van een jonge baby goed en is vanaf dag 1 te gebruiken. Daarnaast is het een goede basis om te leren rugdragen. Vanuit deze knoop kun je makkelijk andere knopen leren. Wanneer je de Ruck onder de knie hebt is het makkelijker om andere knopen te leren.

20141122_150313Rugdragen met een geweven doek: SHBC (ongeveer anderhalf uur – 45 euro)

Deze knoop is een fijn alternatief voor de Ruck. Je kunt er kindjes mee dragen vanaf het moment dat ze voldoende hoofdstabiliteit hebben en zelf kunnen zitten. De knoop kun je iets eerder gebruiken dan de DH omdat de houding van de heupen net wat optimaler is. Je draagt je kindje hoog op de rug en het gewicht wordt goed over je lichaam verdeelt. Er gaan twee lagen doek over de rug van je kindje.

fotoRugdragen met een geweven doek: Double Hammock (ongeveer anderhalf uur – 45 euro)

Een knoop die het gewicht goed over je romp verdeelt aan daardoor de schouders wat ontlast is de Double Hammock. Geschikt voor kindjes die zelfstandig kunnen zitten. Het is een knoop waar ik, ook met een peuter, uren comfortabel mee door het bos kan lopen.

20141115_154326Rugdragen met een geweven doek: BWCC (ongeveer anderhalf uur – 45 euro)

De BWCC is een knoop die je kunt gebruiken zodra je kindje zelfstandig kan zitten. Hij zit vrij laag op je rug. Door de knoop op je borst zit je kindje vrij snel vast. Daardoor is hij geschikt voor wiebelkontjes. Door de twee lagen doek die onder de beentjes door gaan is dit ook een fijne knoop voor kindjes die zich overstrekken of de beentjes uit de doek wurmen.

20141122_165230Rugdragen met een geweven doek: drs2s (ongeveer anderhalf uur – 45 euro)

De double rebozo shoulder to schoulder is een leuke variatie op de Double Hammock. Je kunt hem gebruiken vanaf het moment dat kindjes zelfstandig kunnen zitten.

 

Rugdragen met een korte geweven doek: RRRR (ongeveer een uur – 30 euro)

Dit is een variatie op de Ruck. Je kan hem knopen met een doek vanaf maat 2.  Fijn voor oudere kindjes die zelf willen lopen en af en toe ook nog even gedragen willen worden. Geschikt voor ervaren rugdragers.

Rugdragen met een korte geweven doek: DH-R (ongeveer een uur – 30 euro)

Deze variatie op de Double Hammock is goed te doen met een doek in maat 2 of 3. Je draagt op de rug en over 1 schouder. Het gewicht wordt goed verdeelt over je rug en schouder door het schortje dat over je borst. Het is een fijne knoop voor wat oudere kindjes en voor ervaren rugdragers.

Samen naar de vijverRugdragen met een voorgevormde drager (ongeveer een uur – 30 euro)

Rugdragen met een voorgevormde drager is heel goed mogelijk. Er zijn veel verschillende dragers op de markt met elk hun eigen specifieke kenmerken. Ik heb verschillende dragers in huis die je tijdens een consult kunt uitproberen. Ik leer je hoe je deze gebruikt voor zowel buik- als rugdragen. Ook laat ik je zien hoe je bepaald of een drager geschikt is voor je kindje. Aansluitend aan het consult is het mogelijk om een of meer dragers te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>