Je kindje dragen?

SJ2014022584 kopie?renBabydragen is goed voor ouder en kind. Voor een baby is er geen plek fijner en veiliger dan dicht bij de ouders. Een baby op de borst kan je makkelijk troosten en je kan snel inspelen op de signalen die hij geeft. Heerlijk wiegend door de bewegingen van de ouder valt een babytje makkelijk in slaap. Krampjes kan een kindje beter de baas wanneer zijn buikje zachtjes gemasseerd en verwarmd wordt door het directe contact met de ouder. Ook hebben kindjes die rechtop gedragen worden minder last van spugen en reflux.

Met je baby in de draagdoek heb je beide handen vrij voor huishoudelijke klusjes of oudere broertjes en zusjes. Ook kan je heerlijk wandelen in contact met je kindje. Het openbaar vervoer en een drukke winkelstraat is geen hindernisbaan met je baby dicht tegen je aan. Door te dragen kan je je baby eenvoudig meenemen in je dagelijkse routine.

Er zijn veel verschillende manieren om je kindje te dragen en daarnaast nog eens heel veel verschillende dragers op de markt. Om je te helpen een keuze te maken heb ik een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet. Natuurlijk ben je ook welkom voor een draagconsult om het 1 en ander uit te proberen.

– Knoop richtlijnen (Wanneer kan je welke knoop gebruiken?)

– Doek indragen (Methodes om je doek sneller zacht en soepel te krijgen)

– Een drager kiezen voor je pasgeboren baby (Draagwijzen en dragers geschikt vanaf de geboorte)

– Dragen van je peuter (Speciale peuterdragers)

Het dragen van kinderen wordt steeds bekender. Er zijn veel filmpjes en instructies te vinden over het leren knopen. Vaak blijkt dit toch niet voldoende om comfortabel en veilig te leren knopen. Tijdens een draagconsult krijg je 1 op 1 en stap voor stap uitleg. Je kan oefenen met een pop en daarna onder begeleiding je kindje in de doek knopen. Ik kijk met je mee om je waar nodig extra tips te geven. Ook als je al een ervaren draagster bent kunnen enkele tips en aanwijzingen het draagcomfort flink verbeteren.

SJ2014031431 kopiëren Zie je het knopen met een doek niet zo zitten? Geen probleem! Er zijn ook voorgevormde dragers op de markt waar je veilig en comfortabel mee kan dragen. Er zijn veel verschillende dragers met elk hun eigen kenmerken. Tijdens een draagconsult kan ik je helpen een voor jullie geschikte drager te vinden.