Darmkrampjes

Elke nieuwbakken ouder krijgt er mee te maken. Je kleine baby huilt, trekt de beentjes op en balt zijn handen tot vuistjes. Het rommelt in zijn buikje, hij laat veel windjes en heeft duidelijk pijn. Darmkrampjes: Je kan weinig meer doen dan afwachten. Met drie maanden zijn de darmen van je kleintje gewend aan de melk die het te verteren krijgt en zijn de krampjes over. Tot die tijd kan je het voor je kleintje zo aangenaam mogelijk maken.

darmkrampjesEen warme kruik geeft verlichting. Een zachte massage helpt ontspannen. Vergelijk het met menstruatiepijn. Als ik daar last van heb kruip ik het liefst met een kruik onder de wol. Hopend dat ik snel in slaap val en het over is als ik weer wakker wordt.

Zowel warmte en massage zijn dingen die je er gratis bij krijgt wanneer je een kindje draagt. Jouw lichaamswarmte verwarmd de buik van je kindje. Door de beweging van jouw ademhaling masseer je het buikje. Wanneer je wandelt wordt je kindje rustig in slaap gewiegd.

Daarnaast is het voor een kindje rustgevend en troostrijk om lekker tegen mama of papa aan te liggen. Heerlijk geborgen door de doek die hem omhult. In de doek wordt een kindje rechtop gedragen met de knietjes hoger dan de billetjes. In deze houding kan alle overtollige lucht makkelijker de weg naar buiten vinden. Zowel boertjes als scheetjes kunnen behoorlijk dwars zitten en daar kan je maar beter snel van verlost worden.

Door de ‘kikkerhouding’ masseren de knietjes van de baby precies de ‘hoeken’ van de dikke darm. Dit zijn precies die plekken waar vaak gasophopingen ontstaan die krampjes geven. Door jouw bewegingen masseert de baby zijn eigen buikje.

cropped-IMG_3247.jpgHet kan behoorlijk frustrerend zijn om je baby te zien worstelen met krampjes. Het dragen in de doek bied je kindje troost en geeft jou de vrijheid om je met andere dingen bezig te houden. Je blijft in contact met je kindje en hebt je handen vrij.

bron: De Groene Vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>