Dragen van je peuter

Met veel plezier draag je je kindje in een voorgevormde drager. Je kindje groeit als kool en na verloop van tijd is die veel gebruikte drager toch een keertje te klein. Je draagdagen zij nog niet voorbij want ook je peuter dragen is heel goed mogelijk. Ik zet voor je op een rij wat de mogelijkheden zijn om je peuter prettig te kunnen blijven dragen. Of misschien ontdek je de wereld van het dragen pas na de babytijd? Geen probleem er zijn nog voldoende draagmogelijkheden te vinden. Juist het dragen van je peuter is heel praktisch. De stoere peuter wil alles zelf doen en wordt na een half uur lopen toch een beetje moe. Tien minuutjes uitrusten bij mama op de rug en je peuter kan er weer tegenaan.

IMG_1595Geweven doek
Een geweven doek blijft prima te gebruiken voor je peuter. Voor buikdragen worden ze een beetje groot. Het is zo lastig je weg zoeken met een peuterhoofdje voor je gezicht. Gelukkig zijn er ook prima knopen om op de rug en op de heup te dragen. De Double Hammock is een comfortabele knoop voor zwaardere kindjes die het gewicht goed over borst en schouders verdeeld.

EP1T7661Ringsling
Voor korte stukjes is een ringsling een heel geschikte drager. Je peuter kan gezellig met je meekijken en heeft ook nog de geborgenheid die hij in zijn ontdekkingstocht naar de wereld af en toe nog zo nodig heeft. Lang dragen in een ringsling vind ik niet fijn omdat het een draagmethode blijft die een asymmetrische belasting geeft.

 

Verschillende voorgevormde dragers zijn ook verkrijgbaar in een peuter of kleuter versie. Peuters groeien niet meer zo hard als in hun eerste levensjaar. Daardoor kan je vrij lang doen met een drager met een vast rugpand. Mijn dochter past nu al anderhalf jaar goed in de Rose & Rebellion peuterdrager. De favoriete drager van haar vader.

Samen naar de vijverEmeibaby Toddler
De Emeibaby is een kruising tussen een draagdoek en een SSC. Het rugpand is gemaakt van draagdoekstof en door middel van twee paar ringen in de breedte te verstellen en aan te spannen. De schouderbanden en de heupband maak je vast met clips. De schouderbanden kan je op twee plekken verstellen en het borstbandje is in hoogte over de schouderbanden te verschuiven. Het rugpand is aan de bovenzijde met een touwtje smaller te maken zodat deze goed aansluit bij kleinere baby’s. Het slaapkapje is netjes weg te werken in een vakje aan de bovenzijde van de drager. De drager is geschikt vanaf maat 80 tot en met maat 110.

Unbenannt-2Buzzidil Toddler

 

 

 

IMG_1474Rose & Rebellion peuterdrager
De dragers van Rose & Rebellion zijn hand gemaakt en zijn aan twee kanten draagbaar. Aan de ene kant is de drager zwart, de andere zijde is voorzien van een vrolijk printje. De heup en schouderbanden zijn voorzien van klips. Het rugpand heeft een vaste breedte. De drager is voorzien van een slaapkapje die je met twee drukknoopjes aan de drager bevestigd. De drager is te gebruiken vanaf maat 80-86. De R&R kleuterdrager is te gebruiken vanaf ongeveer 2,5 jaar.

tula-baby-carrier-cranesTula Toddler
De Tula toddler is een drager met een vast rugpand. De heupband en de schouderbanden zijn voorzien van klips. De schouderbanden kan je op twee plaatsen verstellen. De drager is voorzien van een slaapkapje. Te gebruiken vanaf maat 80-86. Tula levert ook verbreders die je over de heupband schuift en aan de schouderband vast maakt zodat je de drager nog langer kunt gebruiken.

wompat_toddler_rainforestWompat Toddler
Ook de Wompat is een drager met een vast rugpand en klips aan de heup- en schouderbanden. Het rugpand is gemaakt van draagdoekstof. Kenmerkend voor de Wompat is het puntmutsje dat aan de drager vast zit. De schouderbanden zijn op twee plaatsen te verstellen. De drager is te gebruiken vanaf maat 92-89. De wompat medium is te gebruiken van maat 80 tot en met 92.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>