Leusder Krant maart 2014

Onderstaand artikel stond in de Leusder Krant in maart 2014.

Het weerbericht voor zaterdag 15 maart voorspelde niet veel goeds: Bewolkt en regelmatig een bui. Even twijfelde ik of ik daar wel zin in had tijdens een draagwandeling. Ik heb voor de zekerheid een regenponcho ingepakt. De poncho bleek niet nodig, ik heb geen spatje regen gezien. We hebben heerlijk van de buitenlucht kunnen genieten en een gezellige wandeling gehad. Marisa van Elst van Draag me nu! heeft deze draagwandeling in Leusden georganiseerd.

1557626_10152266203191226_1210534020_n-2

Samen met Catie en haar dochter zijn we naar Leusden gereden. Daar aangekomen stond er al een groepje moeders met hun kind op de buik of op de rug op ons te wachten. We konden meteen vertrekken. Een aantal oudere kinderen ging mee op de fiets of op de step. Marisa had een mooie route uitgestippeld door een landelijk gebied. De paarden langs de route werden met groot enthousiasme door de kinderen begroet.

 

1234700_10152266204391226_46102235_nDe route bracht ons bij een idyllisch bos waar we pauze hielden. De enige man in het gezelschap bleek een leuke verrassing in zijn rugtas te dragen: Een grote stapel pannenkoeken! Samen met vers gebakken brownies en andere meegebrachte lekkernijen ontstond er een heuse picknick midden in het bos. De kinderen die op de rug gedragen werden konden even zelf rondlopen en meegenieten van de pannenkoeken. Ook de oudere kinderen hebben zich prima vermaakt. Ze kwamen met steeds grotere takken aanzetten waar ze leuke bouwsels van gemaakt hebben.

 

 

Na de picknick hebben we een stuk door het bos gewandeld. We hebben over paden gelopen waar je met een kinderwagen lastig kan komen. Heerlijk dat je met een kind in een draagdoek niet op zoek hoeft naar alternatieve routes. Bij het beginpunt aangekomen vond ik het jammer dat de wandeling al weer was afgelopen. Ik blijf me verbazen hoe makkelijk er leuke gesprekken ontstaan met mensen die ik vandaag voor het eerst gezien heb. Het dragen van je kindje geeft blijkbaar genoeg herkenning om verder te praten.

1901542_10152266204861226_1258880083_n

De door de kinderen verzamelde takken en dennenappels worden binnenkort omgetoverd tot geknutselde mannetjes. Vrijwel iedereen kijkt uit naar een volgende draagwandeling. Marisa gaat eens in de drie maanden een wandeling organiseren in de omgeving van Leusden. Wil je op de hoogte gehouden worden van de wandelingen die gepland gaan worden? Stuur een email naar: info@draag-me-nu.nl Ik kondig de wandelingen die Marisa organiseert ook aan op de Facebookpagina van Ik wil dragen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>