Mijn draagverhaal

Tijdens mijn zwangerschap ben ik hard op zoek gegaan naar babyspullen. Van mooi en stijlvol werden mijn zoek criteria praktisch en degelijk. Ik zocht een bedje dat sterk genoeg was om op te leunen en ik vond een kinderwagen met een eenvoudig bedienbare voetrem. Ik keek er naar uit om na de bevalling over straat te kunnen met een kinderwagen in plaats van met de wandelstok of rollator die ik nu gebruikte.

Al jaren kamp ik met onwillige spieren waar geen medische verklaring voor gevonden wordt. Het gaat periodes redelijk goed en dan ineens is het weer mis. Ik zak door mijn benen heen, mijn spieren verkrampen, het kost mij moeite om te bewegen en ik verlies de controle over mijn spieren. Zwanger zijn maakte al deze klachten nog een graadje heftiger. Onvermijdelijk kwam bij mij de vraag op hoe ik me na de bevalling met mijn kind ging redden. Alle vier mijn ledematen had ik nodig om mijzelf staande te houden en ik kon toch moeilijk mijn baby de hele dag in bed laten liggen.

Na veel googlen en een bezoek aan de negenmaanden beurs heb ik een tweedehands slingdrager gekocht. Deze was voor mij betaalbaar en makkelijk in gebruik voor korte stukjes binnenshuis. Ik had zo hier en daar wel iets over doeken gelezen, het leek me echter te veel werk om me verder in te verdiepen. En zo begon mijn draagverhaal. (Kleine lettertjes: Met de kennis die ik nu als draagconsulente heb raad ik het gebruik van een sllingdrager af. Met mijn casus zou ik nu, in de eerde maanden na de bevalling, een makkelijke voorgevormde drager zoals bijvoorbeeld de Marsupi aanraden.)

IMG_0751De bevalling verliep voorspoedig en na twee dagen heb ik mijn dochter met hulp van de kraamverzorgster voor het eerst zelf gedragen. We zijn met de traplift naar beneden gegaan en ik voelde een klein beetje zelfstandigheid terug komen. Aan het eind van de kraamweek voelde ik me sterk genoeg om de doordeweekse dagen zonder hulp door te komen. De slingdrager heeft daar een groot aandeel in gehad.

 

 

IMG_0857

 

Ook buitenshuis ben ik de drager steeds meer gaan gebruiken. Ik vond het zo prettig om mijn dochter dicht tegen me aan te hebben dat ik al gauw de kinderwagen liet staan. Veel liever ging ik met mijn kind in de doek en de rollator op pad. Bijkomstig voordeel dat ik op de rollator kon gaan zitten als het lopen even niet meer ging.

 

 

 

 

foto

 

Na een paar maanden hard groeien werd mijn meisje te zwaar om op een schouder te dragen. Ik heb toen een rekbare doek geleend en ben vrij snel overgestapt op een geweven doek. De kinderwagen heb ik sinds ik de doek in huis had niet meer gebruikt en inmiddels weggegeven. Ik vind het fantastisch hoe direct ik met mijn dochter kan communiceren als ik haar draag. Op mijn rug kan ze over mijn schouder de wereld inkijken. Af en toe kriebelt er een handje in mijn nek.

 

Af en toe krijg ik bezorgde vragen of het wel goed is om zoveel te dragen. Of mijn dochter niet veel te groot wordt. Mijn hele wezen zegt dat het goed is. Ik ben er van overtuigd dat ik haar door te dragen een veilige basis geef zodat ze vol vertrouwen de wereld in kan stappen. Nu ik meer leer over de achtergrond van het dragen wordt mijn gevoel bevestigd.

Handje!Mijn dochter is nu twee jaar oud en ontdekt dat er ook dingen eng kunnen zijn. De ene keer zoekt ze de veiligheid van het gedragen worden, de andere keer rent ze enthousiast voor me uit. Langzaam maar zeker wordt haar wereld groter en ze weet dat ze altijd even terug kan naar het veilige plekje op mijn rug. Ik geniet enorm van de wandelingen die ik met mijn meisje maak en ben mede door het dragen lichamelijk flink vooruit gegaan. De rollator? Die gebruik ik nog maar heel af en toe.

Zoveel plezier als ik zelf aan het dragen beleef gun ik andere ouders en hun kinderen ook. Ik vertel daarom enthousiast over het dragen en heb in mei 2014 de opleiding tot draagconsulent I gevolgd zodat ik goed onderbouwd draagadvies kan geven. Met veel plezier geef ik draagconsulten in Baarn en omgeving. Omdat ik voor mijn gevoel nog kennis miste heb ik in november 2014 opleiding II gedaan. Ik geef nu ook draagworkshops,kan je leren dubbeldragen en kan je helpen om te dragen met beperkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>